خوشحالام که بالاخره در اين کشور ما يک عده دارند احساس ميکنند کار مشاورهي مديريت يک کار جدي و بسيار حرفهاي است و نيازمند داشتن دانشها و مهارتهاي خاص خودش. در آذر ماه امسال دو کارگاه آموزشي در زمينهي مشاورهي مديريت برگزار ميشود:
- کارگاه آموزشی بین المللی متدولوژی، فرآیند، معماری و ابزارهای مشاوره مدیریت براساس استاندارد معتبر بينالمللي CMC انجمن بينالمللي مشاوران مديريت (اطلاعات بيشتر )
- دومین دوره کارگاه بین المللی مشاوره مدیریت انجمن بينالمللي مديران ايراني (اطلاعات بيشتر اينجا)
انجمن بينالمللي مديران ايراني (i-aim) دومين دوره کارگاهاش را برگزار ميکند؛ اما دورهي CMC براي اولين بار در ايران برگزار ميشود و همين، جذابترش ميکند. من چند وقتي بود که قصد داشتم در مورد کارگاه انجمن بينالمللي مديران ايراني بنويسم؛ اما وقت و حوصله و تنبلي اجازه نميداد که الان ميگويم چه بهتر! در مورد اين دو کارگاه يک جا مينويسم.
چند نکته در مورد کارگاه i-aim:
- کارگاه i-aim، عملياتيتر از کارگاه CMC است؛ اما از نظر من دچار مشکل پراکندگي است و چندان جامعيت ندارد. يک اشکال اساسي کارگاه i-aim تمرکز شديدش بر مسئلهيابي و حل مسئله براساس دادههاي کمي است؛ چيزي که در ايران تقريبا انجاماش به دليل در دسترس نداشتن دادههاي دقيق، معتبر و بهروز غيرممکن است. يادم هست براي يک پروژهي استراتژي براي يک شرکت ساختماني، کلي وقت گذاشتيم تا اطلاعات لازم را جمع کنيم و نشد؛ چون اولا بخش عمدهاي از اطلاعات قديمي و غيرقابل اطمينان بودند؛ ثانيا هيچ مرجع واحدي براي انتشار اطلاعات مربوط به بازار مسکن در کشور وجود ندارد (و همپوشاني و تناقضات عجيب و غريبي بين آمارهاي مثلا بانک مرکزي، مرکز آمار ايران و شهرداري تهران وجود دارد!!!) و ثالثا دسترسي به اطلاعات خيلي وقتها ميسر نيست (مثلا سايت مرکز آمار ايران ييهو دو سه روزي خراب شد!) بنابراين هر چند مشاوره بر مبناي فکتها و دادههاي عميق خوب است؛ اما در ايران عملا چندان امکانپذير نيست.
- کارگاه i-aim البته از نظر پنلهاي حاشيهاياش و البته آدمهايي که احتمالا حضور خواهند داشت، بسيار قابل توجه و مهم است؛ مخصوصا دو پنل آخرش، يعني: چالشهای مشاوره مدیریت در ایران (آقاي مهندس مؤمني ـ مديرعامل شرکت ما حاسب سيستم) و پانل مشکلات مشاوره مدیریت در ایران (آقايان آشتياني و هاشمي.) اولي قبلا در دانشکدهي مديريت و اقتصاد دانشگاه صنعتي شريف ارايه شده و بسيار عالي و قابل توصيه است. من پاسخ خيلي از سؤالاتام را در مورد مشکلاتي که در سطح مديريت پروژه (و نه در سطح کارشناسي) با آنها مواجه بودهايم از زبان آقاي مؤمني گرفتم. در مورد دومي هم قبلتر آقاي مهندس آشتياني (مديرعامل شرکت مشاورهي مديريت آريانا) مقالهاي نوشته بودند تحت عنوان دلایل دلسردی مدیران ایرانی از ابزارهای مدیریتی که اگر اين پنل با آن مقاله مرتبط باشد، اين پنل هم کاملا مفيد خواهد بود. يکي دو تا پنل هم در مورد بازار جهاني مشاورهي مديريت است که من خيلي نميتوانم در مورد محتوايشان اظهارنظر کنم؛ اما احتمالا بايد مفيد باشند.
با توجه به دو نکتهي فوق به نظرم کارگاه i-aim از نظر بازآموزي و تبادل تجربيات مشاوران باتجربهتر مفيد باشد؛ نه براي مشاوران جوانتر و کمتجربهاي مثل من. در مقابل کارگاه CMC، کاملا بر آموزش فرايند مشاوره متمرکز است. اگر به برنامهي دوره در (فايل PDF است) نگاهي بياندازيد؛ ميبينيد که در اين کارگاه دو روزه به صورت مختصر و مفيد با الف تا ي يک پروژه ي مشاوره آشنا خواهيد شد. همانطور که در ابتدا اشاره کردم، CMC استاندارد بينالمللي مشاورهي مديريت است که در قالب مدلي تحت عنوان مدل شايستگي (Competency Framework) تدوين شده است. اين مدل را در شکل زير مشاهده ميکنيد:
اين شکل اينقدر گويا هست که لازم نباشد من توضيحي اضافه کنم. فقط اينکه اين شکل سندي را پشت سر خودش دارد که البته متأسفانه در سايت icmci يافت مينشود! من اين سند را (که شکل فوق هم از آن برداشته شده) قبلتر از جاي ديگري گرفته بودم که ميتوانيد آن را از اينجا دريافت کنيد.
با جمعبندي توضيحات فوق، من به احتمال زياد در کارگاه CMC شرکت ميکنم.
یک پاسخ به “کارگاههاي آموزشي مشاورهي مديريت”
[…] چه کنيم تا بهتر و اثربخشتر عمل کنيم. پيشنهاد ميکنم اين پست من را هم در زمينهي استاندارد مشاورهي مديريت CMC […]