اين مجموعه پستها در حکم يک دفترچهي يادداشت مطالب مهم براي من هستند. اگر لينک اخبار را هم ميگذارم، براي اين است که به نظرم برخي اخبار حداقل تيترشان بايد توسط کساني که در حوزه مشاورهي مديريت و آيتي فعال هستند، ديده شوند. بنابراين اگر تعداد لينکها زياد هستند، اولا ببخشيد و ثانيا اينکه حداقل به تيترها نگاهي بياندازيد؛ ضرر نميکنيد!
با اين توضيح لينکهاي اين هفته را مرور ميکنيم:
رزومه نویسی- بایدها و نبایدها- 2 (شهرام کريمي)
مهرنامه 6-سوسیالیسم غیرممکن است (خواندن اين مقالهي صادق الحسيني در مورد مهمترين مدافعان اقتصاد آزاد در قرن بيستم از نون شب واجبتره!)
معرفی سایت: Learn out Loud (عاليه! من چند ساعتي فقط داشتم توش ميگشتم و عناوين دورههاي بيزينس و آيتياش را ميديدم. ممنون از امير براي معرفياش.) و استاد و شاگردی به سبک ژاپنی (از امير مهراني)
دفاع از منافع سازمانی به چه قیمت؟ و وبلاگ دانشجویان مدیریت و اقتصاد دانشگاه های اروپایی (علي سرزعيم)
تبارشناسی بازار ثانویه (حامد قدوسي)
ساخت بانک اطلاعاتی به کمک PivotTable در اکسل (ممنونام از احمد شريفي عزيز براي زحمتاش. اين راهنما را به صورت فايل PDF دانلود کنيد.)
پنج راه برای کله پا کردن یک مدیر پروژه، مدیریت پروژه،کی،کجا،چه قدر، مسئله این است! و اقدامات حین جلسه – قسمت یک (مهدي عرب عامري)
ده سؤالی که شما هنگام مصاحبه شغلی می توانید بپرسید (مهرداد نايب)
شاد باشید و سازمان را به چه گروهی بسپاریم تغییرساز یا سنتی و ارزشهای مدنظربرای توفیق کسب و کار (قسمت هشتم) (استاد پرويز درگي)
درس های رهبری و موفقیت از زبان یک مربی بسکتبال (مطلب جالبي از وبلاگ دنياي چابک. البته هرم موفقيت اين جناب وودن که در اين پست اومده کوچک و غيرقابل خوندنه. شکل بزرگتر و خواناترش را اينجا ببينيد.)
تعرفه پزشکی و تضاد منافع (محمد رضا فرهاديپور)
برای حل بحرانهای اقتصادی پیشرو، نمیتوانید روی ما حساب کنید (منظور از ما، صنعت نرمافزار ايران است. اين مطلب نوشتهاي است از وبلاگ بهسادِ آقاي مجيد آواژ)
تورم نقطه به نقطه چيست؟ (رزوبه يوسفي)
ربط باگ نرم افزار با عینک آقای فروشنده! (اين خاطرهي بامزه را بخوانيد تا ببينيد خدمات پس از فروش نرمافزار تا کجاها ميتونه گسترش پيدا کنه!!!)
گودر گزارهها:
مصاحبه صوتی با علیرضا مجیدی، نویسنده وبلاگ یک پزشک (شنيدناش واجبه!)
مهارتهاي مديريت اشتباه مدیریتی (در انجام يک کار دو سؤال براي آدمها مطرح است: “آيا ميتوانم انجاماش بدهم؟” و “چقدر انجاماش برايام ارزش دارد؟” اگر براي پاسخدهي به هر يک از اين سؤالات يک مقياس 5 تايي را در نظر بگيريم، اگر فرد اولي يعني اعتماد به نفس انجام کار را مهمتر يا حداقل برابر دومي يعني انگيزهي شخصياش باشد؛ آن کار را به خوبي انجام ميدهد و در غير اين صورت خير.)
نگاه معجزه اقتصادی: آلمان پس از جنگ (“بازار اختراعی شیطانی برای رام کردن طبقاتی خاص نیست. کاملا بر عکس، این تنها نهاد زندهاقتصاد است که توزیعی عادلانه و بهینه را موجب میشود، چیزی که هیچ مرام اشتراکی نمیتواند جای آن را بگیرد.” آلمانِ پس از جنگ اين گزاره را اثبات کرد.)
اقتصاد اطلاعات شکاف فقیر و غنی را کم میکند
چطور روي 20 درصد امور حياتي خود تمركز كنيد (“80 درصد اوقات ما گرايش داريم مترصد اموري باشيم كه خوب كار نميكنند؛ اما تحقيقات نشان ميدهد كه تمركز روي اموري كه به خوبي انجام ميدهيم كليد سرعت بخشيدن به پيشرفت است. چرا ما روي منفيها تمركز ميكنيم؟ زيرا به ما اينطور آموزش دادهاند! اينكه به چه چيزي فكر كنيد، انتخاب خودتان است، پس چه بهتر كه 80 درصد افكار خود را بر روي نقاط قوت خود يعني آنچه كه در زندگي شما خوب كار ميكند و آنچه كه در آن پتانسيل خوبي داريد، متمركز نماييد.”)
انتظارات متقابل مدیر ارشد و زیردستان (به مديران در هر سطحي خواندناش توصيه ميشود.)
مهارتهاي مديريتي خوشبینها در كار موفقترند (چون “افراد با گرایش خوشبینانه در مقابله با مشکلات خوب عمل میکنند و حاضرند تا راههای جدید و نوینی را در صورت لزوم امتحان کنند.”)
ده راهکار براي استفاده بهينه از دادهها نقش آمار و ارقام در عملكرد شركتها (چرا کارکنان سطوح پايين براي سازمان مهماند؟ چون در زمان لازم به اطلاعاتِ دقيق، دسترسي دارند. امروزه سيستمهاي جمعآوري و تحليل اطلاعات باعث شده که مديران هم بتوانند به سرعت به همان اطلاعات دست پيدا کنند.)
اقتصاد براي همه – درس دوم اقتصاد ارزشي است يا اثباتي؟ (گزارههاي علم اقتصاد اثباتي هستند نه ارزشي.)
پروژه بهبود فضای كسبوكار، فرصتها و محدوديتها (معرفي مختصر و مفيد پروژهي Doing Business بانک جهاني)
ميزان رضايت شغلي به تفکيک رشتههاي مختلف در آمريکا (اين را حتما ببينيد. مهندسي شيمي اول هست و MIS دوم.)
اختلاف محققان ادامه دارد رضایت از زندگی در گرو درآمد شماست (“این تحقیقها میگویند برای شادمانی نه درآمد نسبی که درآمد مطلق است که اهمیت دارد. به عبارتی جذابیتهای زندگی در دنیای ثروتمندها دوباره به جای خود بازگشته است.”)
زنان یکچهارم متخصصان IT آمريکا را تشکيل میدهند
کاربران به طور متوسط هفتهای 12 ساعت را در اینترنت سپری میکنند (البته فکر کنم در مورد گودربازان، اين متوسط روزانه باشه!!!)
برتری ایران در تعداد کاربر / ایران ضعیف ترین کشور منطقه در تامین پهنای باند (دست گل وزارت ICT درد نکنه!)
ایجاد مراکز فناوری اطلاعات در تمامی وزارتخانه ها (خبر بسيار مهم)
گوگل امکان تائید حساب تلفنی در ایران را اضافه کرد
جابز کاندیدای اول مدیرعاملی گوگل بود (خوشحال باشيم که جابز در اپل ماند يا نه؟)
براي ديدن لينکهاي کليهي قسمتهاي قبل، ميتوانيد به اينجا مراجعه بفرماييد.
پ.ن. 1. لطفا اگر وبلاگي، پستي يا مطلبي را من نديده بودم يا نميشناسم، کامنت بگذاريد و معرفي بفرماييد براي يادگيري بيشتر.
پ.ن.2. اگر دوست داشتيد توئيتر گزارهها را براي ديدن ايدهها و حال و احوال روزانهي من و گودر گزارهها را براي ديدن متن کامل اين مطالب و ساير مقالات و اخبار مربوط به مديريت، مشاوره، فناوري اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسي و جامعهشناسي (و گاهي هم که خيلي هيجانزده ميشوم، علم!) دنبال کنيد.
2 پاسخ به “لينکهاي هفته (12)”
زنده باشي احمد جان؛ براي خودم هم خيلي خيلي مفيده.
انصافن خداقوت
آخر هفته ها با مرور مجدد این مطالب بسیار کیفور میشویم