اين مجموعه پستها در حکم يک دفترچهي يادداشت مطالب مهم براي من هستند. اگر لينک اخبار را هم ميگذارم، براي اين است که به نظرم برخي اخبار حداقل تيترشان بايد توسط کساني که در حوزه مشاورهي مديريت و آيتي فعال هستند، ديده شوند. بنابراين اگر تعداد لينکها زياد هستند، اولا ببخشيد و ثانيا اينکه حداقل به تيترها نگاهي بياندازيد؛ ضرر نميکنيد!
با اين توضيح لينکهاي اين هفته را مرور ميکنيم:
رزومه نویسی- بایدها و نبایدها- 3 (شهرام کريمي)
معرفی چند وبلاگ مهندسی صنایع، مدیریت و IT (احمد شريفي به اينجا خيلي لطف داشته؛ باقي وبلاگهايي که معرفي کرده را هم من به شدت توصيه ميکنم دنبال کنيد.)
نقش بلاگ سازمانی: گفتگو با محمود حق وردی معاون مدیرکل روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی (مصاحبهي امير مهراني با معاون روابط عمومي پزشکي قانوني دربارهي کاربردهاي سازماني وبلاگ. جالبه بخونيدش.) و نبایدهای استفاده از ابزارهای مدیریت پروژه | The Coach (مطلب قديمي امير مهراني که اين هفته دوباره خوندماش.)
پنج سیستم عامل مفید و شناخته نشده که احتملا نامی از آنها نشنیده اید (مهرداد نايب)
یک آزمایش تجربی (علي سرزعيم يک بازي مطرح کرده؛ هر چند هنوز جواباش را نداده!)
سخنرانی استیو جابز در دانشگاه استنفورد (از عالي هم اونورتر! حتما بخوانيدش. هر چند به آقاي دبيري عزيز و زحمتشان جسارت نباشه؛ اين متن نياز به ويرايش داره. خواندناش راحت نيست.)
وقت گذرانی برای اینترنت (از يک دوست ناشناس) و در ادامه پست قبلی: شرم پنهان گناه (از حامد قدوسي) در نقد اينترنتبازي زياد ماها!
این همه کندی در تغییر از چه بود و سه حماقت یک مدیر پروژه (دو نوشتهي بسيار خوب از مهدي عرب عامري. )
روش تحقیق- 4 (نيام يراقي. سه قسمت قبلترش را هم قبلا در پست لينکهاي هفته 11 گذاشتهام.)
کیفیت ازنگاه مشتری (از وبلاگ شرکت ايدهگستران که تازه کشفاش کردم!)
پیچیده ترین دغدغه آقای رییس کنفرانس (نويد غفارزادگان)
ادب تجاری، آداب دارد (دستورالعمل مذاکرهي تجاري در کار مشاوره و نرمافزار به روايت آقاي آواژ. خواندني و کاربردي!)
شرکت شما کجاست؟ (مطلب بانمک آقاي واحد در مورد اينکه آدرس شرکت شما، نشان چيست!)
جملات قصاری از آدمهای تأثیرگذار و ژن آزادیخواهی هم کشف شد! (دکتر مجيدي؛ يک پزشک)
بازار رسمی آپشن وامهای مسکن (پويان مشايخ نوشته بازار آپشني براي بازاري ايجاد شده که در ايران وجود نداره!!!)
کتاب اسکرام و XP ساده شده را دانلود کنید (بشتابيد ها!) و فرق Agile با RUP یا دیگر روش های موجود در چیست؟ (از دنياي چابک)
مواد امتحاني جديد كارشناسي ارشد مهندسي صنايع (خيلي خيلي با تغييراتاش موافقام؛ تا چه حد عملي باشد. وابستگي شديد کنکور ارشد صنايع به نمرات دو درس آمار و تحقيق در عمليات، عملا باعث شده که بچههاي رشتهي رياضي براي فرار از بازار کار بد رشتهي خودشان قبوليهاي ارشد صنايع را اشغال کنند. هر چند اين لزوما بد نيست و من چند نفري را ميشناسم که بعدتر دکتراي صنايع هم قبول شدند و آدمهاي فوقالعادهاي هم بودند، اما خوب يک مقدار تعصبات رشتهاي را هم بايد در نظر گرفت!)
افزایش هزینههای قاچاق و تبعات آن (محمدرضا فرهاديپور)
گودر گزارهها:
اول از همه يک خبر خيلي خيلي مهم براي فعالان حوزهي IT: رتبه بندی شرکتهای فعال حوزه فناوری اطلاعات (شرکت فناوري اطلاعات قراره اين کار را بکنه؛ جدا از رتبهبندي شوراي عالي انفورماتيک.)
بانك جهاني «فضاي فعاليت اقتصادي» در 183 كشور را بررسي كرد رتبهها در كسب و كارآسان (اين مطلب، خلاصهي مختصر و مفيدي است از گزارش Doing Business 2010 بانک جهاني. خواندناش براي همهي فعالان اقتصادي و مشاوران و علاقهمندان اقتصاد و بيزينس واجبتر از شام خوردن امشب است!)
پردرآمدترین مشاغل IT کدامند؟ (مطلب جالب و بسيار خواندني است تا سر جايي که به بازار ايران ميرسه و ميشه محل تبليغات دکانداراني که اسم خودشان را گذاشتند آموزشگاه تخصصي مدارک آيتي!)
چند مقالهي خوب اين هفته خواندم از سايت شرکت مشاورهي مديريت آريانا: دفتر مديريت استراتژي: راهي براي اجراي استراتژي، چالشهاي اجراي استراتژي در سازمانها، شايستگي چيست؟، پيادهسازي استراتژي در سازمان و مشاوره فراتر از پیشنهاد (اولي و دو تاي آخر و مخصوصا آخري بسيار بسيار جالباند و خواندنشان توصيه ميشود.)
چرا زنان مدیران بهتری هستند (مردان و زنان به دو گونه متفاوت از یکدیگر فکر میکنند. عصبشناسان میگویند که این تفاوتها میتوانند مکمل یکدیگر باشند. به عنوان مثال ثابت شده است که تیمهای مدیریتی که از زنان و مردان تشکیل شده نسبت به تیمهای تک جنسیتی پویایی بیشتری دارد و در نهایت موفقتر عمل میکند. عصبشناس آمریکایی لوآن بریزندین میگوید: «البته آمار و بررسیهای مختلف نشان میدهد که زنان با تجربه در محدوده سنی ۵۰ تا ۷۰ سالگی مدیران بهتری هستند.»)
روابط ضعيف، كارآفريني و جامعه بزرگ كليد توسعه اقتصادي (اين مقالهي عالي ميگويد که ايدههاي سودآور زندگي انسانها معمولا از کساني به آدم ميرسند که خيلي هم با ما صميمي نيستند. آدمهايي که فقط باهاشون سلام و عليک داريم. اين آدمها را جدي بگيريد!)
در نقد برنامه اوباماچرا پول انگیزه نمیدهد؟ (مقالهي جالبي در تشريح مکانيسم انگيزشي پول در محيط کار)
آینده سرمایه داری (مقالهاي از هنري هازليت تاريخي در دفاع از سرمايهداري و نظام بازار آزاد كه گويي همين امروز نگاشته شدهاست. عالي!)
مروری بر زندگی و آرای سیاسی هربرت اسپنسر پیشگوی آزادی (اين از بالاييه هم عاليتره!)
افراد باهوش شبها دیرتر میخوابند (علت بيخوابيهاي من کشف شد!)
رویاهای انسان بر روی امواج الکترونیکی ثبت و تفسیر میشوند
چرا کابوس میبینیم (برخی از کابوسها میتوانند توجه فرد را نسبت به امری نگران کننده و یا موضوعی که برای فرد از اهمیت برخوردار است جلب کرده و واکنش وی را نسبت به آن موضوع تغییر دهد.)
استفاده از رطیلها برای رمزگشایی ترس در انسان (“از آنجایی که انتظار کشیدن برای ترسی بزرگ می تواند منجر به بزرگنمایی شدید آن خطر یا ترس در ذهن فرد شود، این پدیده می تواند با داشتن اثری آبشاری دیگر فرایندهای واکنشی مغز را به گونه ای تحت تاثیر خود قرار دهد که با نزدیکتر شدن موضوع ترسناک، مغز واکنشی برابر واکنش در برابر ترسی عظیمتر و شید تر از شرایط واقعی را از خود بروز دهد.”)
جنبه مثبت خشم کشف شد (خواستن!!!)
ده راهکار براي استفاده بهينه از دادهها نقش آمار و ارقام در عملكرد شركتها (“هرچه بیشتر بدانیم، بیشتر میخواهیم که بیشتر بدانیم.” نتايج تحقيقات مرکز هوش تجاري مدرسهي مديريت اسلوآن MIT. اين مقاله، قسمت دوم اين مطلب است. قسمت اولاش اينجا)
چه میزان تخفیف بهینه است؟ (فرمول رياضي براي محاسبهي ميزان بهينهي تخفيف درآمده!)
قدرتمندترین افراد دنیای تکنولوژی / بیل گیتس دهمین فرد قدرتمند جهان
اقتصاد براي همه – درس سوم به چه رفتارهايي اقتصادي ميگويند؟
باورهای نادرست اقتصادی تجارت بینالملل
نرم افزار خطایاب املایی زبان فارسی رونمایی شد
جزئیات تکالیف دولت در حوزه فناوری اطلاعات منتشر شد
نايب رييس سازمان جهاني IT: فناوري اطلاعات ايران از تحريمها مصون ميماند
افزایش ده درصدی حقوق کارمندان گوگل (کارمند گوگلام نشديم …)
ادعاي سعيد مهديون: وضعیت سیستم فیلترینگ یکپارچه/ آنتی ویروس قویتر از مک آفی تولید کردیم
Data Growth Now a First-Tier Challenge for Enterprises, Gartner Reports (هر ساله ميزان دادههاي موجود در شرکتها بين 30 تا 40 درصد اضافه ميشود. با اين چالش و ساير چالشهاي پيش روي مديريت دادهها چه بايد کرد؟ خلاصهي گزارش تحليلي گارتنر در اين رابطه.)
براي ديدن لينکهاي کليهي قسمتهاي قبل، ميتوانيد به اينجا مراجعه بفرماييد.
پ.ن. 1. لطفا اگر وبلاگي، پستي يا مطلبي را من نديده بودم يا نميشناسم، کامنت بگذاريد و معرفي بفرماييد براي يادگيري بيشتر.
پ.ن.2. اگر دوست داشتيد توئيتر گزارهها را براي ديدن ايدهها و حال و احوال روزانهي من و گودر گزارهها را براي ديدن متن کامل اين مطالب و ساير مقالات و اخبار مربوط به مديريت، مشاوره، فناوري اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسي و جامعهشناسي (و گاهي هم که خيلي هيجانزده ميشوم، علم!) دنبال کنيد.
2 پاسخ به “لينکهاي هفته (13)”
ممنونم مهرداد جان. پيشنهاد خوبي دادي؛ حتما بهش فکر ميکنم.
سلام
با حوصله اکثر لینک ها رو خوندم و استفاده کردم ، وبلاگ های خوبی رو هم ساب شدم
ممنون از اینکه لینک من رو هم قرار داده بودی 🙂
فقط چون تعداد لینک ها زیاده اگه یه دسته بندی موضوعی مختصر باشه خیلی بهتر میشه