در اخبار داشتيم که “شرکتهاي بزرگ مشاورهي دنيا درهاي استخدام را روي مشاوران جوان گشودهاند. مثلا ديلويت تا سال 2015 ميخواهد حدود 250000 مشاور جوان در سراسر دنيا جذب کند!!!” به نظرم فرصت خوبي براي خيلي از ما مشاوران جوان خواهد بود که شانسمان را براي قرار گرفتن در ميان اين تعداد قابل توجه استخدام شرکتي مثل ديلويت امتحان کنيم. اين آخرِ داستان هم نيست و تقريبا تمام شرکتهاي مشهور مشاورهي دنيا قصد استخدام مشاور جديد را دارند (حالا مشکلات سياسي و تحريم و ويزا و اينها را بگذاريم کنار.)
خوب براي اين کار چه کنيم؟ اول: اينکه داشتن گواهينامههاي مربوط به مشاورهي مديريت از جمله CMC (که قبلا به تفصيل در مورد آن اينجا توضيح دادهام) ميتواند به ما کمک بکند. دوم: تمرين اينکه چطور آزمون استخدامي و مصاحبهي اين شرکتها را بگذرانيم هم به جاي خودش ميتواند مفيد باشد (در اين مورد قبلا اينجا به نمونهي آزمون شرکت Bain اشاره کردهام و در آينده باز هم خواهم نوشت.)
اما شايد اين سؤال هم مهم باشد که مزيت رقابتي يک مشاور جوان براي ورود به شرکتهاي مشاورهي بينالمللي چيست؟ طبق چيزي که اينجا نوشته شده بن هادسون نويسندهي کتاب “چگونه کار پيدا کنيم … وقتي کاري وجود ندارد” در اين مورد گفته: “اغلب مشاوران خودشان را بهعنوان فردي متخصص يا راهحلي در جستجوي مسئله (!) معرفي ميکنند؛ اما تصميمگيران شرکتهاي مشاوره به فروش راهحلهاي ويتريني به ويژه در وضعيت کنوني اقتصاد نيازي ندارند. راهحل بودن (Solutionship) به معناي توسعهي راهحلهاي متناسب با نيازهاي خاص مشتريان احتمالي است. داشتن اين توانايي به شما اين امکان ميدهد که خود را به شکلي متفاوت و اثربخشتر در بازار مشاورهي مديريت جانمايي (Positioning) کنيد!”
“توانايي حل مسئلهي مشتري بهعنوان يک مسئلهي جديد و خاص خود او” ـ چيزي که قبلا هم اينجا در موردش نوشته بودم ـ مزيت رقابتي يک مشاور جوان در صنعت مشاورهي امروز است.
3 پاسخ به “مزيت رقابتي يک مشاور خوب در دنياي امروز”
لطف داريد. خواهش ميکنم.
سلام
مرسی از مطلب جالبتون
مطلب خوبی بود، اما بیشتر از مطلب این عکس نظرم را جلب کرد! خودش به تنهایی گویای خیلی مسائل است