پيش از شروع سه نکته:
- لينکهايي که به نظرم بايد حتما و تحت هر شرايطي خوانده بشوند را با رنگ قرمز از ساير لينکها متمايز ميکنم.
- براي ديدن لينکهاي کليهي قسمتهاي قبل، ميتوانيد به اينجا مراجعه بفرماييد.
- اين مجموعه پستها در حکم يک دفترچهي يادداشت مطالب مهم براي من هستند. اگر لينک اخبار را هم ميگذارم، براي اين است که به نظرم برخي اخبار حداقل تيترشان بايد توسط کساني که در حوزه مشاورهي مديريت و آيتي فعال هستند، ديده شوند. بنابراين اگر تعداد لينکها زياد هستند، اولا ببخشيد و ثانيا اينکه حداقل به تيترها نگاهي بياندازيد؛ ضرر نميکنيد!
با اين توضيحات لينکهاي هفته را مرور ميکنيم:
مديريت:
فقدان اثربخشي برنامه هاي استراتژيك جاري در بخش دولتي (احسان اردستاني)
حذف یارانهها و نیروی کار (امير مهراني که اين هفته کمکار بود …)
با سایه به سایه مشاهده کنید! (معرفي روش مشاهده براي مستندسازي فرايندها.)، شروع با انواع دفاتر پروژه و جلسات مرور پروژه، گنجی در سازمان (مهدي عرب عامري)
AHP به زبان ساده و AHP-نکات فنی (يک دورهي مختصر و مفيد 5 دقيقهاي براي آموزش AHP) و معرفی نرم افزار مدیریت ریسک EasyRisk (نيام يراقي)
برنامه ریزی و کنترل پروژه برای چه کسی مناسبه؟ (البته اين ويژگيها که استاد فرمودند به درد مشاور شدن هم ميخوره! بيايين مشاور بشيد …) (نادر خرميراد)
خطيرترين نوع مديريت (مديريت آپارتمان!!!) (آيدين کسايي)
سلاست بیان مترادف تفکر است؟ (دربارهي يک تلهي فکري رايج) (پيام هدايت)
تعداد رؤسا (مقايسهي تعداد رؤساي دانشگاههاي بزرگ ايران و آمريکا!) و بضاعت (در مورد بضاعت کنوني صنعت نرمافزار ايران در مقايسه با رقباي غربي) (علي واحد؛ وبلاگ رادمان)
همزبانی ، گام اساسی در مشاوره بازاریابی (شرح گام به گام يک پروژهي تدوين استراتژي بازاريابي که ميتواند نمونهي خوبي باشد براي يک کار مشاورهي استاندارد) و تحقیقات کیفی رو به رشد است (توضيحاتي دربارهي Focus Group يا گروه کانوني و توفان مغزي) (از استاد پرويز درگي)
استخدام مجهول در شرکتی مجهول (سؤال جالبي است: چرا اين شرکتهاي معتبر آگهيدهنده در مثلا ضميمهي همشهري اسمشان معلوم نيست!؟)
تفاوت بین رشته ام بی ای و کارشناسی ارشد مدیریت (اگر نميدانيد فرقشان چيست حتما اين مطلب را بخوانيد.)
جلسات ناهاری (وقت جلسه نداريد!؟ سر ناهار جلسه بگذاريد! عينهو شرکت ما …)
قدرت طرز فکر مصرفکنندگان (“زمانی که مصرفکنندگان در مورد خرید انواع گوناگون محصولات متفاوت مانند خمیر دندان، دهان شویه و نخدندان در گروه محصولات مراقبت دهان و دندان از یک گروه تصمیم ميگيرند. در تفکر انتزاعی مصرفکنندگان تعداد محصولات بیشتری انتخاب ميكنند. اما عکس این قضیه نیز اتفاق ميافتد زمانی که محصولات به اندازهای شباهت دارند که مصرفکنندگان ميتوانند کالاهای جایگزین را انتخاب کنند. از جمله انواع نوشیدنیها و در چنین مواردی، افراد با تفکر واقعی کالاهای بیشتر خریداری ميكنند.”)
بازاريابي 9 فيلم كوتاه تبليغاتي «بيام و» -1 و بازاريابي 9 فيلم كوتاه تبليغاتي «بيامو» -2 (بي ام و براي تعريف مجدد بازارش يک کمپين تبليغاتي لازم داشت و چه کاري بهتر از ساختن يک مجموعه فيلم کوتاه جيمز باندي که در آنها خودروهاي بي ام و يک شخصيت اصلي داستان ميبودند!؟ و از آن بالاتر چه کسي بهتر از استاد ديويد فينچر خودمون!؟ مجموعهي کامل اين فيلمها را هم از اينجا دانلود کنيد.)
آیا رقابتپذیری زنان از مردان کمتر است؟ (شواهد تجربي نشون داده که خانمها جايي که رقابت با آقايان داشته باشند، کنار ميکشند!؟)
فناوري اطلاعات:
مقایسهی فیسبوک و توییتر در سال ۲۰۱۰ [infographic] (مهرداد نايب)
رسانه های اجتماعی در سالی که گذشت (جواد افتاده)
فناوری در رستورانها (دکتر مجيدي؛ يک پزشک)
آیا شلوار Agile هنوز برای سازمان های ایرانی گشاد است؟ (وبلاگ دنياي چابک)
گفتوگو با مدیر تکنولوژی SAP بزرگترین شرکت نرم افزاری اروپا طرفدار تبلتها هستم
سرویس جدید گوگل – نمودار محبوبیت
فيس بوک و ارزش ۵۰ ميليارد دلاری آن، بهاشتراک گذاشته شدن ۴۴ درصد از فایلها از طریق فیسبوک و فراز و نشیبهای فیسبوک در سال ۲۰۱۰،پاسخ منفي توییتر به فیسبوک و کاربران فیس بوک ۷۵۰ میلیون تصویر در تعطیلات سال جدید آپلود کردند (دربارهي اين شبکهي اجتماعي محبوب اين روزها!)
موتورولا به دو شركت مجزا تقسيم شد
از آن سو دوسوم بزرگسالان خريد اينترنتي ميكنند
جهان الکترونیک در انحصار تبلتها/ تبلتهایی که در سال 2011 عرضه میشوند
اقتصاد:
اقتصاد جهان در سال جديد ميلادي به كدام سو ميرود؟ مسابقه رشد در سال 2011 (پيشبيني اکونوميست؛ بسيار جالب!)
معمای مقایسه قبل و بعد از انقلاب و نگاهی به جنگ اعراب و اسرائیل و خودخواهی، دیگرخواهی و انصاف در اقتصاد (اين آخري نگاهي مختصر است به جنبههايي از تئوري بازيها) (علي سرزعيم)
چند گزارهی بدیهی که برای درک آن احتیاج به هوش یا دانش سرشار نیست (دربارهي هدفمندسازي يارانهها؛ از احمد شريفي عزيز)
هدفمند کردن یارانه ها و سیاستمدار مدرن (صادق الحسيني که اين روزها جاش در ميان اقتصادينويسها خيلي خاليه بعد از مدتها نوشت!)
صندوق بينالمللي پول پيشبيني كرد: 2 روند متفاوت در اقتصاد 2011 (پيشبيني اوليوير بلانچارد معروف!)
سهم دلار در ذخاير ارزي جهان 11 درصد كاهش يافت (ولي همچنان قوت غالب است!)
مجموعهي نفيس و بينظير اقتصاد در زندگي واقعي با ترجمهي روان و عالي آقاي دکتر جعفر خيرخواهان که شخصا همينجا مراتب تشکر خودم را از ايشان اعلام ميدارم: اقتصاد در زندگي واقعي تفاوت كوچك تقريبا فراموش شده (اقتصاد کار زنان) و اقتصاد در زندگي واقعي چیستان بازار کار (اين مطلب بينظير است!)
مجموعهي بازاريابي اجتماعي نوشتهي فيليپ کاتلر در دنياي اقتصاد که بالاخره اين هفته نشستم و همهي قسمتهاياش را خواندم: «بازاریابی اجتماعی» راهي برای خروج از تله فقر(2) مروری بر راهبردهای جهانی مبارزه با فقر (اهداف توسعهي هزارهي سازمان ملل را در آخر اين بخش ببينيد)، راهحل «بازاریابی اجتماعی» برای خروج از تله فقر: مروری بر راهبردهای مختلف مبارزه با فقر، راهحل «بازاريابی اجتماعی» برای خروج از تله فقر(4) «زیرمجموعهبندی» بازار فقر (ته اين بخش دو تا جدول داره که اصول بازاريابي را خيلي خلاصه و خيلي عالي ميتونيد داخلاش بيابيد!) و راهحل «بازاریابی اجتماعی» برای خروج از تله فقر (قسمت پنجم) «زیرمجموعهبندی» بازار فقر
زاويه آشنایی با تفکر اقتصادی لودویگ میزس
جامعهشناسي، روانشناسي و کار حرفهاي:
چگونه تا آخر عمر کمر درد نگیریم
آزمون: تا چه اندازه خوشبخت هستید؟ (خوشبختي در رفتارها و ديدگاههاي ما نسبت به دنيا نهفته است)
این 20 جمله ساده را بکار نبرید!
زنان دو برابر مردان در زندگی و محل کار استرس میکشند (متأسفانه …)
بهترین شرکت برای کار کردن کجاست؟ (بررسي تطبيقي ويژگيهاي گوگل، اپل و فيسبوک) و فیس بوک بهترین جای دنیای برای کار کردن
پ.ن. 1. لطفا اگر وبلاگي، پستي يا مطلبي را من نديده بودم يا نميشناسم، کامنت بگذاريد و معرفي بفرماييد براي يادگيري بيشتر.
پ.ن.2. اگر دوست داشتيد توئيتر گزارهها را براي ديدن ايدهها و حال و احوال روزانهي من و گودر گزارهها را براي ديدن متن کامل اين مطالب و ساير مقالات و اخبار مربوط به مديريت، مشاوره، فناوري اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسي و جامعهشناسي (و گاهي هم که خيلي هيجانزده ميشوم، علم!) دنبال کنيد.
5 پاسخ به “لينکهاي هفته (21)”
سلام؛
منبع اینترنتی ندارم ولی دوتا کتاب هست که آقای برایان تریسی توی وب سایتشون به صورت
رایگان هدیه میدن.
حیفه! حالا که دارن معرفت میذارن ما چرا استفاده نکنیم؟!
فقط باید آدرس ایمیل رو بنوسید و لینک رو براتون ارسال میکنن.
http://www.briantracy.com/newsletter/default.aspx?cid=1
http://www.briantracy.com/newsletter/default.aspx?cid=21
موفق باشید
خوب پيشفرض همين است که شما فرموديد. در مورد ادامهي کامنتتان من راستاش نميدانم کدام مطلب تا الان علمي نبوده؛ کاش اشارهي دقيق ميفرموديد. در مورد آن مطلب خاص، دو نکته:
1- از نظر بنده بهعنوان کسي که سالهاست علاقهمند اقتصاد است و در اين زمينه مطالعه دراد، تمام گزارههاي مورد بحث آقاي شريفي گزارههايي منطقي و علمي هستند. هر کدام از اين گزارهها کلي بحث پشتاش هست.
2- مکمل نکتهي اول، به همين دليل عنوان پست به نظرم اصلا بار منفي و توهينآميز ندارد.
چند نفري هم که اين طرف و آن طرف به مطلب ايشان نقد داشتند و بنده ديدهام، بحث محتوايي داشتند و اينکه عنوان مطلب توهينآميز است را دارم براي اولين بار از شما ميشنوم!
در هر حال ممنون که اينجا را دنبال ميکنيد و من هم سعي ميکنم در گزينش مطالب بيشتر دقت کنم.
البته به نظرم می آید که ابتدای این مطلب بهتر بود می نوشتید مسئولیت مطالب این لینکها به عهده صاحبان سایت های مزبور است و وبلاگ شما مسئولیتی درباره صحت آنها ندارد! این را از این جهت می گویم که برخی از این مطالبی که شما لینک می دهید (ومن چند هفته ای است دنبال می کنم) از معیارهای علمی دور هستند مثل لینک: چند گزارهی بدیهی که برای درک آن احتیاج به هوش یا دانش سرشار نیست (دربارهي هدفمندسازي يارانهها؛ از احمد شريفي عزيز)که عنوان مطلب توهین آمیز است
خوشحالم که براتون مفيد بوده. ممنون.
سلام
خواستم تشکری کرده باشم بابت لینک های هفتگی تون که مثل یک معلم دقیق و با وسواس از میان حجم انبوه اطلاعات اونهارو گلچین می کنید
خسته نباشید