يکي از مشکلات اساسي ما مشاورها دعواهاي تمام نشدنيمان با کارفرماها براي اثبات خودمان است! از آنجايي که اصولا گرفتن پروژه در ايران بيشتر يا به دليل قيمت پايينتر است يا ارتباط بالاتر (!)، وقتي پروژه شروع ميشود تازه بايد ثابت کني که: “باور بفرماييد من اين کارهام!” خانم کريستين شونميکر در اينجا 14 روش را براي وادار کردن کارفرما به آن “باور فرمودن” ارايه کردهاند:
1- خودتان را خوب و قوي معرفي کنيد: اهميت جلسات آغازين پروژه را دست کم نگيريد. خودتان را بهخوبي با رعايت درست زبان بدن و پررنگ کردن تجربيات قبلي و مرتبطتان پرزنت کنيد.
2- اعتماد بهنفس داشته باشيد: اعتماد بهنفس داشتن جذاب است و يکي از راههاي آسان کسب اعتبار محسوب ميشود. البته لطفا اعتماد بهنفس متوهمانه نداشته باشيد!
3- درست و متناسب لباس بپوشيد: وقتي به سر وضعتان نرسيد، کارفرما احتمالا فکر ميکند: “اين آدم وقتي به همچين چيزهاي جزيي توجه نميکنه، حتما تو کارش هم به جزييات توجه نداره.”
4- روراست باشيد: دروغ گفتن هيچ مشکلي را حل نميکند. اگر واقعا جواب سؤالي را نميدانيد، صادقانه بگوييد نميدانم يا حداقل به کارفرما نشان دهيد که با چه منطقي دنبال پيدا کردن جواب هستيد.
5- ارتباط برقرار کنيد: کار اصلي مشاوران حل مسئله است و درست ارتباط برقرار کردن با آدمها اولين گام در فرايند حل مسئله.
6- سازگار عمل کنيد: وقتي کيفيت خروجيهاي کار شما هميشه در يک سطح قابل قبول باشد، کارفرماها هم به شما اطمينان پيدا ميکند.
7- براي اعضاي تيم کارفرما و نظراتشان اعتبار قائل باشيد: اينطوري کارفرما اطمينان ميکند که شما يک شريک قوي هستيد و نه يک آدم بيروني!
8- وقتشناس باشيد: موقعي که به وقت کارفرما احترام بگذاريد، آنها هم به وقت شما احترام خواهند گذشت.
9- علاقهمند باشيد: جلسات مشترک زمان چند ـ وظيفهاي بودن نيست. از لپتاپ و موبايل تا زماني که واقعا نيازي بهشان نداريد استفاده نکنيد. نوتبرداري کنيد، سؤال بپرسيد و در گفتوگوها مشارکت فعال داشته باشيد.
10- قابل اعتماد باشيد: نشان دهيد که کارفرما ميتواند روي شما حساب کند.
11- دانشتان را نشان بدهيد: “من قبلا فلانجا همين کار را کردم و موفق هم شدم” يا “ميدونم فلان شرکت چطوري اين مشکل را حل کرده.”
12- درکتان را از مسئله نشان دهيد: نتايج بحثها، توافقات و اطلاعات گنگ را با کارفرما مرور و مسائل را حل کنيد. هر دو طرف دقيقا بايد بدانند که قرار است چه کاري انجام شود و چه خروجيهايي تحويل داده شود.
13- سوتي ندهيد! شايد اشتباهات کوچکي مثل اشتباهات تايپي، ارسال اشتباهي ايميل يا فايل ضميمهي آن به نظر مهم نيايند؛ اما ميتوانند به کارفرما اين پيام را بدهند که شما به جزييات توجه نميکنيد.
14- هميشه بهترين کاري را که ميتوانيد انجام دهيد. اگر براي همهي پروژهها ـ بزرگ يا کوچک ـ زمان بگذاريد و تلاش خوبي بکنيد، بهزودي براي خودتان اسم و رسم و اعتبار در خوري را در کار مشاوره کسب خواهيد کرد.
2 پاسخ به “14 روش براي بهدست آوردن اعتبار زودهنگام پيش کارفرما”
ممنونام. 🙂
آقای نعمتی شهاب بسیار عالی
من به واقع این موارد رو استفاده کردم و در سازمان دولتی که اصلا فکر ارتباط بسیار تنگاتنگ رو نداشتم ، ارتباط مورد نظر و پایداری و مشارکت در کارها رو بدست آوردم .
واقعا این موارد به نگاه من معجزه ارتباط هستند نه فقط در امر گرفتن پروژه بلکه در تمامی مراحل عمر کاری و حتی زندگی .
من همیشه مطالبی رو که برای ترجمه انتخاب میکنید می خونم و انتخاباتون رو ستایش میکنم .