نويسنده: سوزان رايد؛ ترجمهي: علي نعمتي شهاب
ماه گذشته مرگ نوآور و رهبر بزرگ اپل استيو جابز، جامعهي کارآفرينان و مصرفکنندگان را شوکزده کرد. اينطور نبود که ما نميتوانستيم مشکلي را که در سلامت جابز بود ببينيم؛ بلکه ما نميخواستيم بپذيريم که يکي از بزرگترين نوآوران و رهبران دوران ما در سن کم 56 سالگي دار فاني را ترک بگويد.
درخشندگي، اشتياق و انرژي استيو منبعي بيپايان براي نوآوري بود که براي سالها موجب غني شدن هر چه بيشتر زندگي ما خواهد شد. او موفقيت بلندمدت کسب و کار را نهادينه ساخت و استاد اين کار هم بود.
بياييد نگاهي بياندازيم به 7 عادت جابز که باعث موفقيت بينظير او در زندگي شخصي و شغلياش شدند:
1- سمج باشيد! جابز اپل را همراه يک همکلاسي دوران دبيرستان در يک گاراژ در سيليکون ولي در 1976 راه انداخت. او يک دهه بعد از اپل اخراج شد. اما او آنقدر سماجت کرد تا در سال 1997 براي نجات شرکت به آنجا برگشت. از آن زمان تا به امروز، اپل تبديل به ارزشمندترين شرکت جهان شده است.
2- پيش رفتن را ادامه بدهيد! جابز محصولات دوستداشتنياش را حتا در زمان رکود اقتصادي اخير و بروز مشکلات سلامت خود، يکي پس از ديگري به بازار عرضه ميکرد.
3- بخواهيد که زندگي انسانها را تغيير دهيد: او به تحول رايانهها از ابزاري براي وسواس اعتيادگونهي کاربران حرفهاي به يکي از اجزاي ضروري زندگي شغلي و شخصي کمک نمود. او در اين فرايند نه فقط رايانههاي شخصي که صنعت تلفنهاي همراه و صنعت موسيقي را نيز متحول کرد. زماني که به ايجاد تحول در صنايع آمريکايي نياز بود، جابز رقباي کمي داشت.
4- همهجا حاضر باشيد: از همه تأثيرگذارتر عرضهي آيپد در سال 2011 بود که “1000 موسيقي در جيب شما” را نويد ميداد. در طول ده سال بعد، اين دستگاه قابل کنترل با انگشت اشاره حتي از ساعت مچي هم محبوبتر شد.
5- هيجان ايجاد کنيد: اپل تحت نظارت جابز، توسعهي محصول بعدي خود را در خفا انجام ميداد تا به پيشبينيهاي هيجانانگيز دامن بزند. بهعلاوه جابز در مورد اينکه مشترياناش چه ميخواهند حسي پيشگويانه داشت. حتي زماني که تقاضايي وجود نداشت، او يک مذهب جديد را بهراه ميانداخت.
6- نياز ايجاد کنيد: در سال 2007 آيفون صفحه لمسي به بازار عرضه شد. “يک سال بعد فروشگاه اپ استور” اپل نيز به آيفون پيوست. در اينجا توسعهدهندگان ميتوانستند “برنامههاي کابردي (اپ)” آيفون را بفروشند. برنامههايي که گوشي تلفن همراه را از ابزاري که تنها بهدرد تماس تلفني ميخورد به ابزاري براي مديريت نقدينگي، ويرايش عکسها، بازي کردن و شبکهسازي اجتماعي تبديل ميکردند.
جابز در سال 2010 آيپد را به بازار عرضه کرد. رايانهي کاملا لمسي در اندازهي يک تبلت در حالي عرضه شد که حتي تحليلگران بازار هم ميگفتند نيازي به آن ندارند.
7- با خودتان صادق باشيد: جابز با پيروي از “صداي دروني، قلب و کشف و شهودي درونياش” موفق شد. او در سخنراني فارغالتحصيلياش در دانشگاه استنفورد، گفت: “زمان شما محدوداست؛ بنابراين آن را در زندگي در جلد ديگران بههدر ندهيد. به دام تعصب نيفتيد که زندگي براساس نتايج انديشههاي ديگران است. اجازه ندهيد صداي عقايد ديگران صداي دروني، قلب و کشف و شهودي درونيتان را خاموش سازد.”
جابز ممکن است ديگر در ميان ما نباشد؛ اما هنوز نبوغ و چشمانداز او در درون ديگر نوآوران بيشماري زنده است. همانند او آنها ميخواهند تا زندگي انسانها را متحول کنند. آيا شما يکي از آنها هستيد؟ چه محصول جديدي را براي بهبود ديدگاههاي ديگران به بازار عرضه بکنيد و چه نه، بهکار بستن اين 7 شايستگي موفقيتآميز که جابز نماد آنهاست به شما کمک ميکند تا همانطور که جابز گفت “تلنگري بر کهکشان بزنيد” و راه خود را براي موفقيت در زندگي هموار سازيد.
2 پاسخ به “7 عادت که موفقيت استيو جابز را رقم زدند”
متشکرم.
http://itbuy.ir/other/corner-of-the/91-%DB%B7-%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D8%AA-%DA%A9%D9%87-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%88-%D8%AC%D8%A7%D8%A8%D8%B2-%D8%B1%D8%A7-%D8%B1%D9%82%D9%85-%D8%B2%D8%AF%D9%86%D8%AF.html