اين هفته لينکهاي هفته بسيار پر و پيمان است. تشکر ويژه دارم از همهي تخصصينويسهاي وب که حسابي اين هفته ما را محظوظ فرمودند. با اين مقدمه لينکهاي اين هفته را مرور ميکنيم:
ـ احسان اردستاني عزيز بعد از مدتها، دوباره به صورت منظم دارد مينويسد و نتيجهاش هم چهار پست عالي اين هفتهاش؛ يعني: بهت (خاطرهاي بامزه از کنفرانس مديريت استراتژيک امسال)، آيا گوگل فقط رقيب شركت هاي اينترنتي و نرم افزاري است؟ (يک تحليل عالي در مورد گسترش فضاي رقابت گوگل که اگر در قالب مدل 5 نيرويي پورتر تحليل شود، خيلي حرف براي گفتن دارد)، کارمندی (در مورد شرکت محل کارش) و یک تعریف جامع و مانع از استراتژی (که بر شما واجب است اين تعريف يک خطي را بخوانيد!)
ـ امير مهراني هم اين هفته دو تا نوشتهي عالي داشت: ابزار غیرکامپیوتری که کارایی شما را افزایش میدهد (اين مطلب امير عزيز از آن نوشتههايي است که حسابي جاشان در فضاي وب خاليه. بايد ـ بارها و هر از چند گاهي براي بالا بردن بهرهوري کارمان بخوانيماش!) و بحث و گفتگو: تعریف شما از محیط کار مناسب چیست؟ (بهعنوان مکمل معيارهاي سنجش کيفيت زندگي کاري خودم توصيه ميکنم بخوانيدش)
ـ مهدي عرب عامري اين روزها بهدرستي روي يکي از مهمترين نقاط ضعف مشاوره در ايران، يعني مديريت پروژه دست گذاشته و در مورد آن مينويسد. پيشنهاد ميکنم حتما نوشتههاي ايشان را دنبال کنيد. من که کلي نکتهي جديد از اين نوشتهها ياد گرفتم: اقدامات پیش از جلسه – قسمت یک و اقدامات پیش از جلسه – قسمت دو و چه کسی ابتدا برنامه ارائه می دهد و پست مهمان: نیازهای اجتناب ناپذیر مدیریت ارتباطات در پروژه (نوشتهي آخري در وبلاگ امير مهراني بهعنوان پست مهمان منتشر شده است.)
ـ طرح یا پروژه؟ (آقاي خرميراد نکتهي مهمي را در مورد تفاوت تعريف طرح با پروژه عنوان کردند؛ چيزي که در ايران يک اشتباه عمومي است. حتما بخوانيد.)
ـ بروکسل نامه 1- حمل و نقل (علي سرزعيم عزيز که اخيرا به بروکسل نقل مکان کرده، از اين به بعد به جاي ميلاننامه، بروکسلنامه را مينويسد. اين “شهر”نامههاي آقاي سرزعيم از اين جهت مهم و خواندنياند که هميشه با يک تحليل اقتصادي، جامعهشناختي يا روانشناسي همراه هستند. من که از ميلاننامهها کلي چيز ياد گرفتم.) و غرب را نمی شناسیم (از دکتر علي سرزعيم.)
ـ پویایی اقتصاد و موقعیت اقلیتها و سهامداران خرد و فرآیند خصوصیسازی (از دکتر حامد قدوسي عزيز)
ـ iReader، افزونهای که مطالعه آنلاین شما را متحول میکند و پیشنهادات گوگلی و ۱۰ استفادههای غیرمنتظره آنها! (از آقاي دکتر مجيدي. اينها قديمياند؛ ولي من اين هفته خوندمشان!)
ـ نوبل اقتصاد سال 2010 (معرفي برندگان نوبل اقتصاد امسال توسط صادق الحسيني) و در دنیای اقتصاد چه گذشت؟ (روايت صادق از اتفاقات پشتپردهي عجيب و غريب يک سال اخير روزنامهي دنياي اقتصاد)
کار این دو هفته (تعريف فيدبک نامتقارن از دکتر نويد غفارزادگان دوستداشتني)
ـ آیا دلار دو نرخی می شود؟ (از دکتر علي دادپي)
چگونه بفهمیم که یک کار واقعا علمی است؟ و آیا آی کیو ایرانیان روبه نزول است؟ و هزینه فایده طرح انتقال آب به سمنان (از دکتر حجت قندي)
مجادلات ارزی و عاقبت دخالت در بازار (از دکتر پويان مشايخ در مورد دعواي ارزي آمريکا و چين)
گودر گزارهها:
رشد سریع ارتباطات ویدئویی روی اینترنت (گزارشي جالب در مورد رشد فناوري مکالمهي ويدئويي در اينترنت)
چرا بعضیها به ویکی پدیا کمک میکنند؟ (چرا؟ چون دوست دارند ديده بشوند؛ درست مثل وبلاگنويسي!)
هند سيستم عامل رايانه ميسازد (طبق معمول ما حرفاش را مي زنيم؛ بقيه عمل ميکنند!)
نمايش روزانه تورم در گوگل (گوگل دارد شاخص تورم آنلاين درست ميکند! واقعا بايد نگران گسترش کار گوگل باشيم يا نه!؟)
مغرورهای ناخوشایند، نادانهای دوست داشتنی و ایجاد شبکههای اجتماعی (از زاويهي ديد يک مدير چگونه بايد دوستداشتني بودن يا نبودن و تخصص آدمها را در سازمان مديريت کنيد؟)
علم اقتصاد و قرارداد ازدواج (يک نوع عقد يا بهعبارت درستتر قرارداد ازدواج جديد در اين نوشته مطرح شده و در مورد دوام آن بحث شده. من که خيلي با اين نوعِ جديد موافق نيستم؛ اما تحليل نويسنده اينقدر جالب است که به يک بار خواندن مقالهاش بيارزد.)
مهارتهاي مديريتي استفاده بجا از قدرت در تصمیمسازی (جان بالدوني نويسندهي اين متن، يکي از نويسندگان بلاگهاي هاروارد است که قبلا براي نشريهي داخلي شرکتمان چند تا از نوشتههاياش را ترجمه کردم. انصافا مثل هميشه خوب نوشته!)
Women’s Salaries Rising Faster Than Men’s (در سطح دستمزد 6 رقمي يعني بالاي 100 هزار دلار در سال؛ نرخ رشد دستمزدهاي زنان در آمريکا 3.5 برابر نرخ رشد دستمزدهاي مردان شده!)
?Does Size Matter for Ideas (بزرگي ايده مهم نيست: اينکه بدانيد کجا، کي و چرا بايد از اين ايده استفاده کنيد مهم است. همين!)
What a Physicist Taught Me About Leading Change (از جان کاتر؛ نويسندهي معروف کتاب هشت خوان تحول. اين ايده را قبلتر هم جان کاتر داده بود که اينجا روش تأکيد کرده: براي ايجاد تغييرات بزرگ، تيم درگير پروژهي تغيير را بزرگتر کنيد. هر چه بزرگتر، بهتر!)
گزارش و پیشبینی اینفورما از بازار تلفن همراه ایران
جستوجوهای اینترنتی آینده را پیشبینی میکنند (کاربرد اطلاعات جستجوها در گوگل و ياهو براي پيشبيني موفقيت محصولات جديد)
صعود نرخ بدهی های بازار جهانیIT به 500 میلیارد دلار
در یک نظرسنجی رسمی: استیوجابز محبوبترین فرد بین نوجوانان (جالب است که به خاطر کارآفرين بودناش محبوب شده؛ نه آيفون و آيپد و مکينتاش!)
دوره های رایگان مدیریت کیفیت (از نظر عنوان که دورههاي خوبي است. خواستيد ببينيد کداماش به درد شما ميخوره.)
ارزهاي جنگ آفرين (از دکتر محمود صدري)
خط سير: نيکون، قدرت و توانايي بيپايان تصورات انسان (“هدف اساسي شركت نيكون كمك به مردم در دستيابي به روياهايشان است.”)
براي ديدن لينکهاي کليهي قسمتهاي قبل، ميتوانيد به اينجا مراجعه بفرماييد.
پ.ن. اگر دوست داشتيد توئيتر گزارهها را براي ديدن ايدهها و حال و احوال روزانهي من و گودر گزارهها را براي ديدن متن کامل اين مطالب و ساير مقالات و اخبار مربوط به مديريت، مشاوره، فناوري اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسي و جامعهشناسي دنبال کنيد.
2 پاسخ به “لينکهاي هفته (9)”
لطف داريد؛ انجام وظيفه است. اون “دکتر” هم براي تأکيد بر دکتر واقعي بودنه؛ چون دور از جون تعداد کردانهاي مملکت روز به روز در حال افزايشه! 😉
علی جان چه کار عالی میکنی با این منتخب پستها (البته منهای شطحیات ما). واقعن دستت درد نکند. ضمنا به قول آن بزرگ آن “دکتر” هم تویی 🙂 مخلص.