اين مجموعه پستها در حکم يک دفترچهي يادداشت مطالب مهم براي من هستند. اگر لينک اخبار را هم ميگذارم، براي اين است که به نظرم برخي اخبار حداقل تيترشان بايد توسط کساني که در حوزه مشاورهي مديريت و آيتي فعال هستند، ديده شوند. بنابراين اگر تعداد لينکها زياد هستند، اولا ببخشيد و ثانيا اينکه حداقل به تيترها نگاهي بياندازيد؛ ضرر نميکنيد!
ابتدا دو تا نکته:
اول: فيد مجموعهاي از وبلاگهاي مديريت، آيتي و تکنولوژي را به انتخاب مهرداد نايب عزيز از اينجا مشترک شويد.
دوم: تشکر از همهي خوانندگان اين وبلاگ و دوستاني که با لطفشان بنده را شرمنده ميکنند؛ بهويژه استاد پرويز درگي که تشويقشان در کامنتها بسيار مايهي دلگرمي است.
با اين دو توضيح لينکهاي هفته را در قالب دستهبندي موضوعي مرور ميکنيم:
مديريت:
اين هفته من پستي نوشته بودم با عنوان: آیا برای مدیر پروژه بودن، حداقل سن و حداکثر وجود دارد؟ که نظرسنجي بود در اين زمينه. چند نفر از دوستان عزيزم (احسان اردستاني، امير مهراني، آيدين کسايي و مجيد آواژ) لطف کردهاند در اين مورد نظراتشان را دادهاند که اگر به اين موضوع علاقهمنديد پيشنهاد ميکنم حتما کامنتهاي اين پست را ببينيد. در همين زمينه شهرام کريمي عزيز لطف کرده و در وبلاگاش به صورت مفصل پاسخي به اين سؤال داده که اين مطلب را با عنوان سن مدیر پروژه مطالعه کنيد.
بهبودهاي ساده (Quick fix) (احسان اردستاني)
جزیی نگری و رابطه آن با موفقیت، پست مهمان: مراقبه در ۵ دقیقه (در اين پست خانم ساناز صدوقی يک تمرين 5 دقيقهاي براي آرامشبخشي به خود پيشنهاد کردهاند) و پادکست: دورنمای کار و زندگی (امير مهراني ـ خواندن دو تا پست آخر بسيار واجب است!)
برآورد مدت زمان فعالیتها (دردسرهاي زمانبندي پروژهها در ايران به روايت احمد شريفي)
خطر بزرگ: قائم به فرد بودن سازمانها (از استاد پرويز درگي)
طوفان جمع آوری اطلاعات (قوانين Brainstorming از زاويهي ديدي ديگر!) و مدیر پروژه باید خودش کارشناس ارشد باشد (مهدي عرب عامري)
موانع و مشکلات پروژه (نادر خرميراد)
در مورد موفقيت خانمها در مسابقات آسيايي (آيدين کسايي)
روش تحقیق – بخش آخر (از نيام يراقي؛ اگر دنبال ياد گرتفن اصول تحقيق در مديريت و اقتصاد هستيد، 5 قسمت قبلترش را هم بخوانيد.)
در سوگ روابط کار و کارکنان! (در مورد عدم توجه به استانداردسازي و حرفهاي سازي روابط کار در سازمانهاي ايراني از آقاي افشين دبيري)
سه مطلب جالب از جي فارستر بنيانگذار ديناميک سيستمها در معرفي اين شاخه از علم مديريت در دنياي اقتصاد اين هفته: چگونه اجتماعات از رايانهها عقب ماندند؟، آنچه از مديريت بيشتر اهميت دارد و مدلسازي رفتار درونگرا در مدیریت (به ترتيب از اولين لينک بخوانيد)
مهارتهاي مديريتي چهار توانایی ویژه مديران قوي (مديران محترم؛ اين 4 تا نکتهي بيان شده حرف دل همهي ماست. بخوانيد لطفا!)
مديريت منابع انساني کوچکسازی سازمانها:اثرات بلند مدت (اين مهم ها؛ توجه کنيد لطفا!)
تنها بی پروایان پایدارند (معرفي کتاب عالي اندرو گروو؛ مديرعامل سابق اينتل در مورد تدوين استراتژي که من هم شديدا توصيه ميکنم خواندناش را!)
Big consultancies opening their doors to new hires (“شرکتهاي بزرگ مشاورهي دنيا درهاي استخدام را روي مشاوران جوان گشودهاند. مثلا ديلويت تا سال 2015 حدود 50000 مشاور جوان مي خواهد جذب کند!!!” بريم!؟)
Job Stress Raises Risk of Heart Attacks | Vault (حفظ سلامتي رواني و فيزيکي پرسنل به يک بخش مهم از برنامههاي حفظ استعدادها در سازمانها تبديل شده است.)
فناوري اطلاعات:
۱۰۱ راه بالابردن ترافیک وب سایت، چقدر می تونم از اینترنت درآمد داشته باشم؟ و بلاگرها در طول روز چگونه کار می کنند؟ (از وبلاگ مايا؛ کسب و کار اينترنتي)
پیش بینی ها و شایعات پیرامون آی پد جدید اپل (مهرداد نايب)
از تخیل تا واقعیت: تعامل با کامپیوترها با حرکت و اشاره دستها (دکتر علي رضا مجيدي)
اولین کتاب غول اینترنتی جهان؛ «20 چیزی که گوگل در مورد اينترنت به شما یاد میدهد!»
«گوگل» امکان ضبط تماسهای صوتی را به «جیمیل» افزود!
اختصاص 10 درصد از بازديدهاي اينترنتي آمريكا به فيسبوك
راهاندازي شبكه اجتماعي بخشي از استراتژي گوگل
فروش مرکزی مجازی با قیمت 635 هزار دلار (يک شرکت در يک دنياي مجازي به اين قيمت فروش رفته!!!)
اقتصاد:
مدخلی برای مطالعه گذار به اقتصاد بازار و یک سوال اقتصادی (معماي اقتصادي بانمکي که تشريف ببريد و حلاش کنيد!) (علي سرزعيم)
جنگ طبقاتی وهارمونی منافع (به عقيدهي لودويگ فون ميزس، در دنياي قديم، هر فردي در هر طبقهي اجتماعي که به دنيا ميآمد محبوس بود و سرنوشتاش مقدر و معلوم. زيبايي نظام سرمايهداري در اين است که به آدمها اجازهي ساختن سرنوشتشان را ميدهد.)
گزارش توسعه انسانی سال 2010: جهان جای بهتری برای زندگی شده است
گنج یابی یا اشتغال زایی (به اعتقاد علي دادپي، گنجيابي يعني کارآفريني با استفاده از عوامل موجود و مزيتهاي رقابتي مناطق مختلف جغرافيايي)
اقتصاد براي همه ـ درس چهارم چرا تخصص به نفع شماست؟
کالبدشکافی جنگ ارزی (حجت قندي)
داستان بازار بهتر است فساد، انحصاری باشد (ديکتاتوري سوهارتو به نفع توسعهي اندونزي بود؛ چون که او فساد را در انحصار خودش نگه داشت!)
اقتصاددانان را سرزنش کنید نه علم اقتصاد را (نوشتهي دني رودريک؛ ترجمهي محمد رضا فرهاديپور)
تعطیلی یا قیمتگذاری ترافیک؟ (« قیمتگذاری ترافیک سیستمی از قیمتها است که با تغییر زمان و مکان تغییر میکند و هدف از طراحی آن کاهش ترافیک از طریق ترغیب افراد به انتقال سفر خود به ابزارها، مکانها و ساعاتی از روز است که هزینه اجتماعی کمتری را به همراه داشته باشند.». این سیستم در سنگاپور و لندن و برخی از کشورهای دیگر بهکار گرفته شده و تاحد زیادی هم جواب داده است.) (محمد رضا فرهاديپور)
استقلال بانك مركزي؛ چرا و چگونه؟ (“«اهداف» بانك را مجلس و دولت تبيين ميكنند، ولي «ابزار»ها و «سياست»ها را بايد بانك مركزي خود تعيين كند و اين مفهوم كليدي مبحث استقلال بانك مركزي است. “)
تقوی به بهمنی :شما حسابدار هستید نه اقتصاددان، لطفا استعفا بدهید (در راستاي در و گهرهاي آقاي دکتر بهمني در مورد استقلال بانک مرکزي)
دنياي اقتصاد منتشر ميكند فهرست کامل قیمتهای جدید مسکن در تهران
جامعهشناسي، روانشناسي و کار حرفهاي:
۶ قدم تا تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای
افسردگی زندگی ما را تباه میکند، با آن مبارزه کنیم
برنده جایزه جهانی شعر وحشت در گفتگو با ایلنا: ما در هراس خود را کشف میکنیم (حرفهاي خيلي خوبي زده. بخونيد.)
14 درصد دختران از جنسیت خود ناراضی اند
براي ديدن لينکهاي کليهي قسمتهاي قبل، ميتوانيد به اينجا مراجعه بفرماييد.
پ.ن. 1. لطفا اگر وبلاگي، پستي يا مطلبي را من نديده بودم يا نميشناسم، کامنت بگذاريد و معرفي بفرماييد براي يادگيري بيشتر.
پ.ن.2. اگر دوست داشتيد توئيتر گزارهها را براي ديدن ايدهها و حال و احوال روزانهي من و گودر گزارهها را براي ديدن متن کامل اين مطالب و ساير مقالات و اخبار مربوط به مديريت، مشاوره، فناوري اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسي و جامعهشناسي (و گاهي هم که خيلي هيجانزده ميشوم، علم!) دنبال کنيد.
3 پاسخ به “لينکهاي هفته (15)”
با سلام
سایت خوبی دارین
من ازمون امیر کبیر قبول شدم
چند تا سئوال دارم که فکر کنم شما بتونین جواب بدین
اول اینکه اعتبار این مدرک چقدره یعنی مثلا خواجه نصیر بیشتره یا این منظورم تو بازارکاره
البته میدونم این گرایش خیلی خوبه ولی آیا تو مدرک که بین الملل درج میشه چقدر اثر منفی میذاره
بعد ایا با این میشه دکترا گرفت؟تو ایران دکتراش هست؟
فارغ التحصیلهای این رشته در کل چه وضعیتی دارن؟
خواهش ميکنم امير جان. خوب با تعريفي که از کارت داري (کوچينگ) در حوزهي مديريت جا ميگيره نوشتههات ديگه! بعد من در بخش فناوري اطلاعات لينکهاي مربوط به تکنولوژي را ميگذارم؛ مثل نوشتههاي مهرداد نايب.
علی جان ممنون بخاطر این کار. و خیلی حس خوبی داره که من تو دسته بندی مدیریتی هستم و نه فناوری اطلاعات 🙂