در راهنمايي که براي رزومهنويسي نوشته بودم، گفته بودم با گذاشتن عکس در رزومه موافق نيستم. در مقابل چند نفر از دوستان از جمله شهرام و امير معتقد بودند که گذاشتن عکس در روزمه تأثيرگذار است و ميتواند مهم باشد. اين موضوع براي من همچنان سؤال بود تا امشب که اين گزارش را در مورد تحقيقي که اخيرا در همين مورد انجام شده ميديدم. در اين تحقيق 5312 رزومه براي 2656 موقعيت شغلي آگهي شده فرستاده شد. براي هر فرصت شغلي، يک رزومه داراي عکس يک مرد يا زن با چهرهي معمولي و يک رزومه داراي عکس يک زن يا مرد زيبا ارسال شد. متغير وابستهي اين تحقيق “تماس گرفتن با فرد مورد نظر توسط کارفرما براي مصاحبه” تعريف شد که به صورت متوسط نرخ آن برابر 14.5 درصد بود.
نتايج تحقيق عجيب و بسيار جالب است:
- با 19.9 درصد از مردان جذاب تماس گرفته شد؛ چيزي حدودا 50 درصد بيشتر از مردان با چهرهي معمولي با نرخ تماس گرفته شدن 13.7 درصد و بيش از دو برابر رزومههاي بدون عکس با نرخ تماس گرفته شدن 9.2 درصد.
- زنان زيبا کمترين شانس را براي تماس گرفتن کارفرما داشتند! در واقع در مورد زنان بيشترين شانس تماس گرفتن کارفرما با رزومههاي بدون عکس بود؛ شانسي که 22 درصد بيش از رزومههاي زنان با چهرهي معمولي و 30 درصد بيشتر از رزومههاي زنان زيبا بود (متأسفانه در گزارش مذکور، نرخ دقيق تماس گرفتن کارفرما با هر گروه از زنان ذکر نشده.)
بنابراين:
- به زنان زيبا توصيه ميشود از گذاشتن عکس در رزومهشان خودداري کنند تا بين 20 تا 30 درصد شانس تماس گرفتن کارفرما را افزايش دهند. اين توصيه به نظر ميرسد که براي کل خانمهاي محترم قابل تعميم باشد.
- به مردان خوشچهره و جذاب توصيه ميشود حتما در رزومهشان عکس بگذارند. براي ساير آقايان محترم هم اين کار در هر حال مفيد خواهد بود.
حالا شايد تنها مشکل موجود، اين باشد که تعريف خود فرد از زيبايي با ديگران يکي نباشد!!!
3 پاسخ به “در رزومه عکس بگذاريم يا نه؟”
البته علي جان به بحث هاي فرهنگي خاص ايران هم بايد توجه شود!!
آره. همين طوره.
خوب بود مرسی. اصولا دارم به این نتیجه میرسم که در موارد شغلی تفکیک شرایط بر حسب جنسیت یک المان تاثیر گذاره.