خودم باورم نشده 6 ماهه دارم هر هفته اين کار را ميکنم!!!! آآآآآ به همتام! :دي
پيش از شروع سه نکته:
- لينکهايي که به نظرم بايد حتما و تحت هر شرايطي خوانده بشوند را با رنگ قرمز از ساير لينکها متمايز ميکنم.
- براي ديدن لينکهاي کليهي قسمتهاي قبل، ميتوانيد به اينجا مراجعه بفرماييد.
- اين مجموعه پستها در حکم يک دفترچهي يادداشت مطالب مهم براي من هستند. اگر لينک اخبار را هم ميگذارم، براي اين است که به نظرم برخي اخبار حداقل تيترشان بايد توسط کساني که در حوزه مشاورهي مديريت و آيتي فعال هستند، ديده شوند. بنابراين اگر تعداد لينکها زياد هستند، اولا ببخشيد و ثانيا اينکه حداقل به تيترها نگاهي بياندازيد؛ ضرر نميکنيد!
با اين توضيحات لينکهاي هفته را مرور ميکنيم:
مديريت:
احسان اردستاني اين هفته پستي نوشت با عنوان مرگ سرمايه هاي اجتماعي که نقطهي آغازي شد براي بحث بيشتر در اين زمينه: ليالي اينجا راهکارهايي ارايه داد و چند نفر را هم دعوت کرد براي نوشتن بيشتر. نوشتهي من اينجا، صادق جم اينجا و علي نيکويي را هم اينجا بخوانيد و نوشتهي ديگر احسان در اين زمينه حواشی “مرگ سرمایه های اجتماعی” (نویسنده مهمان)
بحث و گفتگو: نقش شبکههای اجتماعی در شرایط کاری (امير مهراني)
علم غیب در برنامه ریزی پروژه و منشور پروژه – قسمت اول (يک نکتهي اضافي از من: منشور پروژه در پروژهها خيلي مهمه. مخصوصا در حوزهي مشاوره که کسي اهميتي به منشور نميده و فرماليته است عملا. منشور پروژه بايد در حوزهي محدوده به همهي ذينفعان دقيقا نشان بده که در پروژه قرار است چه کاري انجام شود و چه کاري نه.) (مهدي عرب عامري)
مشتری اصلی در سیستم خدمات درمانی (سيستم بهداشتي ـ درماني آمريکا چگونه کار ميکند؟ پست جالب نيام يراقي)
درسهایی از کارگاههای عمرانی(1)- نقشهبردارها (احمد شريفي؛ راستاش من دوست مهندس نقشهبردار زياد دارم. خارج کارگاه که اين طوري نيستند؛ داخل کارگاه هم نديدمشون!)
اگر ایده ای در سر دارید همین حالا به سوالات زیر پاسخ دهید! (وبلاگ همينا)
خطای رایج در مدل سازی (تحليلگران ديناميکي سيستمها و کلا تحليلگران سيستم اين مطلب نويد غفارزادگان را بخوانند!)
ده راهنمایی عملی برای ورشکسته کردن یک شرکت نرم افزاری! (علي واحد؛ وبلاگ رادمان)
چرا بازاریابی کردن اینقدر سخت است!!؟؟ (احسان نصيري)
DNA افراد نوآور (“ارتباط دادن، سوال پرسیدن، مشاهده کردن، آزمایش کردن و شبکهسازي”)
دیالوگ و یادگیری سازمانی (“افراد یاد گرفتهاند که دنیا را در ذهنشان به بخشهای متفاوتی تقسیم کنند و سپس در هر بخش فعالیتهای خاصی را در مورد مواردی که در آن بخش وجود دارد انجام دهند. ولی مساله اينجا است که افراد پس از مدتی فراموش ميکنند که خودشان اين بخشبندیها را ايجاد کردهاند و در نتیجه احساس ميکنند بخشهایی که در ذهنشان وجود دارد بازتابی از واقعیت است. به اين ترتیب مخلوقات خود ما بر ما حاکم ميشوند. شاید بزرگترین مشکل اين باشد که ما اين کار را به صورت جمعی انجام ميدهیم و به نظر ميرسد که یادگیری سازمانی تنها در صورتی ميتواند صورت بگیرد که ما شروع به زیر سوال بردن اين واقعیت بسیار مبهم و در عین حال تاثیرگذار بکنیم.”)
آيا انعطافپذيري نافي اقتدار مدير است؟مدیریت مقتدرانه (“مدير بايد تصمیم بگیرد که چه جنبههای شخصیتیاش را ميخواهد به دیگران نشان دهد و هر جنبه را به چه افرادی”)
استراتژی متنوع سازی شرکت «دل» حضور در حوزههای متنوع به چه قیمتی؟ و موردکاوي دل: چه ميزان تنوع در محصولات مطلوب است؟ (اين مقالهي دو قسمتي کيس شرکت دل را در مورد استراتژي متنوعسازي بررسي ميکند. واجب است خواندناش بهويژه براي دانشجويان MBA)
روزنامه دنيای اقتصاد ويژه نامه MBA (مطالب عمومياش در مورد MBA بد نيست؛ تبليغاتاش در مورد دورهي MBA يکي از مؤسسات خصوصي را هم خواستيد ببينيد. با وجود احترامي که براي دورههاي مؤسسات خصوصي قائلم و شرکت در آنها را مفيد ميدانم؛ اما به هيچ عنوان اين دورهها را MBA نميدانم.)
خلاقیت و نوآوری و معجزه اشتباهات
چرا گوگل به یک استیو جابز نیاز دارد؟
فناوري اطلاعات:
مرا در ۳ کلمه توصیف کن! (سرويس بسيار جالبي که دکتر مجيدي در يک پزشک معرفي کردند! عاليه؛ حتما امتحان کنيد) و اندروید ۳٫۰ یا شانه عسل چه ویژگیهای تازهای دارد؟ (از دکتر علي رضا مجيدي؛ يک پزشک)
شیفتگان تکنولوژی در عصر جدید (گيک کيست!؟؛ از جواد افتاده.)
جایزه 100میلیون دلاری Google برای انصاف اشمیت!
رویارویی و جبران خسارت بعضی از مدیران اجرایی شرکتهاي فناوري با مشاغل مهم در سال 2011
احتمال فروش مایاسپیس به گوگل (من خيلي با ماي اسپيس کار نکردم؛ اما به نظرم اشتباه استراتژيکاش اين بود که براي کاربران آمريکايي طراحي شد اما در خود آمريکا هم خيلي ازش استقبال نشد.)
افزایش توجه برنامه نویسان به «اندروید»
۱۰ نکتهای که در مورد نوکیا نمیدانید!
Google`s Schmidt Handing CEO Reins to Page: 10 Gains and Losses (اسلايدشوي جالبي در مورد کارهاي درست و نادرست اريک اشميت بهعنوان مديرعامل گوگل.)
Schmidt, Jobs, Zuckerberg, and the Future of Adult Supervision – Julia Kirby – Our Editors – Harvard Business Review (نظارت بزرگان بر کودکان کاسب! مدلي موفق که براي استيو جابز، پيج و بيرن جواب داده و زوکربرگ سعي دارد بهش تن نده!)
آیپد بيش از ۱۷ ميليون فروش داشت (فروش آيفون هم به 15 ميليون رسيد: اينجا.)
اقتصاد:
غولهای «سیلیکون ولی» اقتصاددانان را به زرادخانه خود اضافه میکنند
با کمک گوگل و فروشگاههای آنلاین روشهای جدید محاسبه تورم
به بهانه نودمين سال تولد بوكانان: دولت باید در خدمت منافع عام باشد (بوکانان را علي سرزعيم با مقالات نظريهي انتخاب عمومي بوکانان در روزنامهي دنياي اقتصاد به ما معرفي کرد. اخيرا ايشان مقالاتشان در اين زمينه را به صورت کتاب منتشر کردهاند: اينجا)
جامعهشناسي، روانشناسي و کار حرفهاي:
پنچر نشوید! (نامهي محمود سيفي عزيز به دوستي که در برابر سبکي تحملناپذير هستي از پاي درآمده … براي همهي افسردگان و به ته خط رسيدگان خواندناش توصيه ميشود!)
5 راهکار موثر برای کسانی که در محل کار خسته می شوند (همهاش را تجربه کردم؛ راس ميگه!)
با یادداشت کردن، اضطراب خود را کاهش دهید
چگونه محیط کار خود را طراحی کنیم؟
شادترین مردم دنیا کجا زندگی میکنند؟
ویترین واقعیت فوتبال ما و درباره واکنش به شکست مقابل کره -توهم ایرانی چگونه درمان میشود (دو نقد جامعهشناسانه ولي فوتبالي دربارهي شکست ايران برابر کرهي جنوبي در جام ملتهاي آسيا)
پ.ن. 1. لطفا اگر وبلاگي، پستي يا مطلبي را من نديده بودم يا نميشناسم، کامنت بگذاريد و معرفي بفرماييد براي يادگيري بيشتر.
پ.ن.2. اگر دوست داشتيد توئيتر گزارهها را براي ديدن ايدهها و حال و احوال روزانهي من و گودر گزارهها را براي ديدن متن کامل اين مطالب و ساير مقالات و اخبار مربوط به مديريت، مشاوره، فناوري اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسي و جامعهشناسي (و گاهي هم که خيلي هيجانزده ميشوم، علم!) دنبال کنيد.
پ.ن.3. از اين هفته پست لينکهاي هفته به جمعهها منتقل ميشود تا من برسم همهي لينکهايي که بايد را مطالعه کنم!
یک پاسخ به “لينکهاي هفته (24)”
با سلام،
قانون پارکینسون و اهداف
http://gozar.webgah.net/2010/12/parkinsons-law-and-goals.html
ایمیل، تفاوت استفاده ایرانی و غیرایرانی
http://gozar.webgah.net/2011/01/culture-of-using-email-in-iran.html
چگونه آمریکا دارد جایگاه خود را از دست میدهد
http://gozar.webgah.net/2011/01/america-losing-its-edge-innovation.html
سفر با کاروان!
http://gozar.webgah.net/2011/01/campingvan-caravans.html
معادله ای از زندگی
http://gozar.webgah.net/2011/01/formula-of-life.html