عنوان اين پست را چند ماهي است در دفتر ايدههايام يادداشت کردهام. يادم نيست کجا خواندماش. فقط يادم هست که برايام چقدر جالب و عجيب بود. در اين چند ماهه روي چگونگي فرايند يادگيري با عضويت در شبکههاي اجتماعي فکر کردم. اولاش به نظرم رسيد احتمالا شناخت همکاران حرفهاي ميتواند يک جنبهاش باشد. بعد فکر کردم احتمالا کاربردي که گودر براي ما دارد هم يک جنبهي ديگرش است: بهاشتراکگذاري مطالب و ايدههاي مرتبط با کار و تخصصمان. خوب خيلي هم بيربط نيست البته!
چند وقتي است که سعي کردهام وقت بيشتري روي لينکداين بگذارم و با آن آشنا شوم. در همين گشت و گذارها بود که چند هفته پيش بهصورت اتفاقي تصميم گرفتم در يک گروه حرفهاي مربوط به تخصصام ـ تحليل سيستم و کسب و کار ـ عضو شوم. و خوب در اين مدت با ديدن آنچه در اين گروه ميگذرد جواب سؤالام را در مورد اينکه يک شبکهي اجتماعي ـ البته تخصصي ـ چگونه ميتواند چگونه باعث يادگيري شود، بهدست آوردم.
من در اين مدت متوجه سه نوع يادگيري شدم:
- مطلع شدن از آخرين روندها و مباحث مطرح در زمينهي تخصصام؛
- آشنايي با مهارتها، رويکردها، ابزارها و خلاصه هر چيزي که در کارم نياز دارم از خلال مباحث مطرح شده در گروه؛
- ياد گرفتن از سؤالات ديگران و البته پاسخهاي سايرين به آن سؤالات.
در کنارش خوب امکان مشورت گرفتن در مورد مشکلات هم وجود دارد.
به نظرم اين يادگيريها هم ميتواند در حوزهي تخصصي و حرفهايمان باشد و هم در حوزهي کار حرفهاي!
در مورد خودم متوجه شدم که فکر کردن به سؤالات مطرح شده در اين گروهها، چقدر باعث شدهاند تا کشفهاي جديدي در مورد کارم و تخصصام بکنم و اين کليديترين نکته براي من بوده است.
اين شبکههاي حرفهاي به دليل تنوع بسيار زياد آدمهايي که در آنها عضويت دارند (از نظر سطح دانش، مهارت، سابقه و از همه جالبتر کشورشان!) ميتوانند محلي باشند براي ياد گرفتن نکاتي که توي هيچ کتاب و مجله و وبلاگ و سايتي يافت نميشوند.
لينکداين نمونهاي از شبکههاي اجتماعي تخصصي است. تا جايي که من خبر دارم، براي خيلي از حرفهها شبکههاي اجتماعي خاص وجود دارد که با کمي گوگل کردن پيدايشان ميکنيد. بنابراين شبکههاي اجتماعي حرفهاي مربوط به تخصصتان را پيدا کنيد و تا آن زمان، گروههاي حرفهاي لينکداينتان را دريابيد!
یک پاسخ به “يادگيري از طريق عضويت در شبکههاي اجتماعي”
ممنون بابات معرفی گروپ