نويسنده: هلن كاستر / مترجم: علي نعمتي شهاب
بعد از چند روز تعطيلي صبح که به سر کار ميرسيد، ميبينيد ميزتان خاک گرفته است. از دست همکاران خدماتي شاکي ميشويد و يک دستمال برميداريد و ميافتيد به جان ميزتان. اما در همين لحظه که داريد ميزتان را تميز ميکنيد تنها يک لحظه به اين فکر کنيد که آيا کارراهي شغليتان هم همينقدر خاک گرفته نيست؟
حقيقت اين است که بسياري از ما آنقدر درگير کارهاي روزمرهمان هستيم که فراموش ميکنيم آيا اين مسيري که داريم ميرويم درست يا نه؟ آيا صبح که بيدار ميشويد از سر کار رفتن خوشحال هستيد؟ آيا از کاري که انجام ميدهيد هيجانزده ميشويد؟ آيا بهاندازهي کافي براي آينده پسانداز ميکنيد؟ آيا داريد به رؤياهاي شغليتان ميرسيد؟ وين شفيلد يک مربي کارراهه ميگويد: “مؤثرترين کاري که ميتوانيد براي گرفتن شغل بعديتان بکنيد، حس کردن مقصدي است که بايد به آنجا برسيد. اغلب مردم اين سؤال را ناديده ميگيرند؛ چرا که فرض ميکنند در بازار كار رؤياييشان بهسر ميبرند.” خوب اگر اينطور نيست، بايد چه کار کنيم؟ آقاي شفيلد چند پيشنهاد برايمان دارد:
1- بفهميد که کجا بايد برويد؟ چه شغلهايي ميتوانيد داشته باشيد؟ چه مسيرهاي شغلي متفاوتي؟ چه چيزي واقعا شما را جذب ميکند؟ در اوقات فراغت در مورد چه موضوعاتي مطالعه ميکنيد؟ عادتهايتان کداماند؟ شغل شما بايد با اين موارد منطبق باشد. براي اينکه چيز بيشتري از شغل فعليتان بهدست بياوريد، مسئوليتهاي بيشتري بپذيريد که شما را به چالش ميکشند. حتي کسب مهارتهاي جديد هم ممکن است به شما در کشف چيزهاي جديدي که برايتان هيجانانگيزند و به شما ايدههاي جديدي ميدهند، کمک کنند.
2- رزومهتان را بتکانيد! کارفرماها رزومهي شما را کلا در حدود 10 ثانيه نگاه ميکنند؛ براي همين کساني که زير 10 سال سابقهي کار دارند بايد آن را در يک صفحه خلاصه کنند. اگر سابقهي کار بيشتري داريد، دو صفحه را در نظر داشته باشيد. واژههاي عمومي مثل “بازيگر قدرتمند تيمي” و “داراي مهارتهاي سازماني” را از رزومهتان پاک کنيد و به جايشان از فعلهاي كنشي و نتيجهگرا استفاده کنيد. کارفرما شما را براي حل مسائلاش استخدام ميکند. بهترين نشانه براي شايسته بودن براي يک شغل، نمايش نمونهي مشابهي از حل مسائل براي ديگران است.
هر جا ممکن است از آمار و ارقام براي مستندسازي عملکردتان استفاده کنيد. بهجاي گفتن اينکه “مديريت يک تيم سه نفره” بگوييد: “مديريت يک تيم سه نفره داراي تعامل با مشتريان و دستيابي به نرخ حفظ مشتري 100 درصد در طول دو سال.” از واژههاي کليدي مرتبط با با مهارتها و زمينهتان استفاده کنيد؛ چرا که بسياري از شرکتهاي بزرگ از رايانهها جهت جستجوي رزومهها براي يافتن عبارتهايي مثل: “تحليلگر” يا “مدلسازي مالي” استفاده ميکنند. رزومهتان را به دوستي بدهيد تا اشتباهات تايپي و نگارشي احتمالياش را بيابد. هميشه هم صادق باشيد.
3- نمايهي لينکدينتان را بهروزرساني کنيد. به وبسايتهايي که کارهاي شما را نشان ميدهند لينک بدهيد. خلاصهاي از کارراههتان بنويسيد. تا ميتوانيد از واژههاي کليدي استفاده کنيد. از همکارانتان بخواهيد شما را توصيه کنند. تعداد افراد مرتبطتان را تا ميتوانيد افزايش دهيد (مثلا با ارتباط برقرار کردن با همکاران سابق.) با هر دعوتنامهي دوستي، يک پيام شخصي هم بفرستيد. بخش “تجربيات” پروفايلتان را کامل کنيد.
4- شهرت آنلاينتان و محل کارتان را پاکسازي کنيد. يا پستهاي فيسبوکتان را خصوصي کنيد يا چيزهايي آنجا بنويسيد و بهاشتراک بگذاريد که از شما چهرهي مثبت يک حرفهاي ميسازند. ميزتان را هر روز مرتب کنيد. کارتهاي ويزيت دريافتيتان را طوري آرشيو کنيد که قابل جستجو باشند. مستنداتي که اتفاقي به دستتان ميرسند را آرشيو کنيد.
5- ظاهر خودتان را با كسب آخرين مهارتهاي حرفهاي برق بياندازيد. مجاني براي نهادهاي عمومي کار کنيد. از همکارتان بخواهيد درسي در اکسل يا پاورپوينت به شما بدهد. در يک کلاس آموزشي ثبتنام کنيد. اگر هم تخصصي داريد، وبلاگي براي بهاشتراکگذاري آن راه بياندازيد! 😉
6- در داخل و خارج سازمانتان شبکهسازي کنيد. بهترين زمان شبکهسازي زماني است که دنبال کار نميگرديد! وقتي شاغليد، بهترين زمان براي تقويت شبکههايتان است؛ چون ديگران نگران اين نيستند که از آنها شغلي بخواهيد! هفتهاي يک بار با همکارانتان قهوهاي بخوريد. همکاران قديميتان را هم از هر گاهي ببينيد.
7- فهرست وظايفتان را پاکسازي کنيد. تصميم بگيريد چه کارهايي را بايد در آن نگه داريد و چه کارهايي را نه. در هر لحظه معنادارترين کار را انتحاب کنيد و فقط روي همان تمرکز کنيد.
8- براي خودتان يک کاتالوگ شخصي درست کنيد که در چند کلمه نقطهاي را که الان آنجا هستيد، توصيف کند. هر موفقيت يا مهارت جديد را در آن ثبت کنيد. هر کار مهمي که کرديد را در آن همراه با چرايي اهميت آن بنويسيد. هر وقت امکانپذير بود، نشان دهيد که چگونه به سازمانتان کمک کردهايد. اين کار زمينه را براي ارتقاي داخليتان فراهم ميآورد. و اگر زماني رسيد که کاتالوگتان خودتان را هيجانزده نکرده، وقتش رسيده چيز جديدي را امتحان کنيد.
پ.ن. با عرض پوزش، اولين پست مربوط به توسعهي كسب و كارهاي كوچك هفتهي آينده منتشر خواهد شد.
9 پاسخ به “8 نکته براي تميز کردن کارراهي شغليتان”
ممنون ميلاد جان 🙂
خواهش ميكنم 🙂
ممنونم استاد. لطف داريد. 🙂
ممنونم از لطف شما.
مطلب فوق العاده ای بود .
ممنون
تشکر … عالی و کاربردی بود ..
چقدر خوب و منسجم. استفاده كردم. مرسي
مطلب خوب و مفيدي بود .. استفاده كردم …
مثل همیشه عالی
مرسی