تحليل كسب و كار (همون تخصص من!) يكي از شغلهايي است كه هر روز در جهان و در ايران بيشتر مورد توجه قرار ميگيرد. علت اصلي اين موضوع هم كشف كاربردهاي جديد براي اين تخصص است. تحليل كسب و كار بهقول استاندارد BABOK عبارت است از: “توصيهي راهحلهاي لازم براي كمك به سازمان در دستيابي به اهداف خود.” در همين تعريف كوتاه ميبينيد كه BA چه دنياي گسترده، جذاب و عجيبي است … در راستاي نظرسنجي پارسال (+) از اين بهبعد سعي ميكنم بيشتر در اين زمينه ـ كه هر دو محور مشاورهي مديريت و تحليل سيستم كاربردي را در بر ميگيرد ـ بنويسم.
فعلا براي شروع 7 روند مهم تحليلگري كسب و كار در سال 2012 را به نقل از اينجا با هم مرور كنيم:
1- جدايي نقشهاي مدير پروژه و تحليلگر كسب و كار: قبلا اين دو در پروژهها يك نقش فرض ميشدند؛ اما امروز همگان در حال كشف اهميت نقش تحليلگر كسب و كار بهعنوان يك نقش مستقل در انجام پروژهها هستند. اين مسئله در افزايش قابل توجه اعضاي مؤسسهي بينالمللي تحليل كسب و كار (IIBA) و همچنين آغاز تحقيقات مؤسسهي PMI در زمينهي حوزههاي تداخل كاري، بدهبستانها و زمينههاي همكاري اين دو نقش نمود يافته است. توجه كنيد كه در اينجا منظور هر پروژهاي است؛ حتا پروژههاي ساخت و ساز! (Construction) علتش اين است كه موفقيت هر پروژهاي وابسته است به تعيين و تأمين درست نيازمنديهاي كارفرما و اين دقيقن تخصص تحليلگران كسب و كار است.
2- بهكارگيري هر چه بيشتر رويكردهاي چابك در انجام پروژهها (قابل توجه دوستان چابككار ما)
3- همكاري هر دو نقش مدير پروژه و تحليلگر كسب و كار در پروژههاي چابك: منظور اين است كه قبلا كسي فكر نميكرد تحليلگر كسب و كار براي پروژههاي چابك نياز باشد؛ اما امروز مشخص شده كه بهدليل كوتاه بودن نسبي تكرارها در رويكردهاي چابك، امكان تحليل كامل كسب و كار در هر تكرار وجود ندارد و در نتيجه تحليل كسب و كار تبديل به پيشنياز پروژههاي چابك شده است.
4- تحليلگر كسب و كار بهعنوان مشاور مديريت! بهبه! 🙂 (تعريف تحليل كسب و كار را در ابتداي همين پست ببينيد!)
5- تحليلگر كسب و كار بهعنوان تسهيلگر تغيير: البته اين اصولا يكي از نقشهاي مشاوران مديريت است و احتمالا بهدليل اهميتش جدا شده.
6- مهاجرت به محيطهاي مجازي: بهدليل مسائل بودجهاي، گسترش جغرافيايي شركتها و با پديد آمدن ابزارهاي همكاري، شركتها هر روز بيشتر از ديروز به ايچاد تيمهاي مجازي تمايل دارند. بنابراين تحليلگران كسب و كار هم مجبورند تا مهارتهاي آنلاينشان را تقويت كنند تا بتوانند مصاحبهها و جلساتشان را بهصورت مجازي برگزار كنند.
7- افزايش تمايل به بهبود فرايندهاي كسب و كار: اوضاع اقتصادي هنوز چندان خوب نيست و در نتيجه سازمانها مجبورند اثربخشيشان را افزايش دهند. مهمترين ابزار اين كار، بهبود فرايندهاي كسب و كار است.
6 پاسخ به “7 روند مهم تحليلگري كسب و كار در سال 2012”
سلام. به آدرس زیر مراجعه کنید. توضیحات کامل ارائه شده است:
http://iran.iiba.org/index.php/babok/intro/whoba
با سلام
اگه امکان داره به طور خلاصه و تیتر وار و همچنین به تفکیک وظایف مدیر پروژه و تحلیل گر کسب و کار را بیان نمائید.
با سپاس
سلام. سپاسگزارم. حتمن به پيشنهادتان عمل خواهم كرد. ممنون. 🙂
سلامت باشي اسد جان. حتمن اينشالاه 🙂
به به ،
آقا ما از دنیای چابک منتظر پست های چابک شما هم هستیم ،
سلام
قبل از هر چیز سال نو را به شما تبریک می گویم
ممنون از زحمات بی دریغتون
می خواستم پیشنهاد بدهم با توجه به تغییر موضوعات در سال جدید ، برای این مطالب جدید آرشیو جداگانه تهیه بفرمایید
ممنون از زحماتتون