روزهای آخر سال است و ممکن است خیلی از ما قصد داشته باشیم در سال جدید کار جدید یا محل کار جدیدی را تجربه کنیم. خود من ابتداي سال جديد بالاخره بعد از 6 سال محل كارم را عوض كردم. اگر چه خروج از محيطي كه آدم به آن عادت كرده است، كار سختي است؛ اما حتما تغيير مفيد است. دلیل اصلی من هم همین ایجاد تغییر بود.
اما از همان روزهایی که سال گذشته دنبال کار جدید میگشتم، اين سؤال براي من مطرح بود كه چطور بايد محل كارم را طوري ترك كنم كه خودم و همكارانم با خوبي و خوشي از هم جدا شويم؟ اينجا اتفاقي جواب سؤالم را بهدست آوردم: از زماني كه تصميم گرفتم محل كارم را عوض كنم؛ بايد اين پنج كار را انجام ميدادم:
1- در زماني كه داريد دنبال كار جديد ميگرديد، به همكارانتان ابدا هيچ چيزي نگوييد: فرقي هم ندارد به بهترين و صميميترين دوستتان بگوييد يا رئيستان! شايعات هميشه دردسرسازند. من اين اشتباه را مرتكب شدم؛ شما اين اشتباه را نكنيد!
2- از بد و بيراه گفتن در شبكههاي اجتماعي به سازمان و رئيستان خودداري كنيد! امروز دنياي آنلاين مثل دنياي آفلاين شده است. بنابراين اخبار خيلي زود به رئيستان ميرسد … اگر هم قصد داشتيد در اين مورد بنويسيد، علت تصميمتان را بنويسيد: مثلا من احساس ميكردم كه در زندگي حرفهايام دچار سكون شدهام (كه اين ربطي به سازمان محل كارم نداشت!) و براي همين بايد با ايجاد يك تغيير بزرگ به خودم تلنگر بزنم.
3- تصميمتان را به جدايي از سازمان، علاوه بر نوشتن استعفانامهي مكتوب در جلسات رو در رو اعلام كنيد: من هم با مديرعامل محترم شركتمان سه جلسه در مورد علل جداييام داشتم و هم در جشن آخر سال شركت، رسما از همكارانم خداحافظي كردم و علت جداييام را هم به همه گفتم.
4- پلهاي پشت سرتان را خراب نكنيد! از كجا معلوم كه روزي دوباره گذارتان به همين سازمان نيافتد؟ از كجا معلوم كه روزي در سازماني ديگر با مديران و كارشناسان همين سازمان دوباره همكار نشويد؟ اصلا چرا امكان كار پارهوقت و پروژهاي را با اين سازمان از خودتان بگيريد؟ من همچنان با شرکت قبلي در تعامل كاري نزدیک هستم.
5- روز آخر احساساتي نشويد: احساساتي شدن (اعم از خشم يا تأسف و ناراحتي) ميتواند تصميمتان را خراب كند! بهجاي آن به واقعيت توجه كنيد. من روز آخر بسيار احساساتي شدم (داشت اشكم درميآمد!)؛ اما روي تصميمام ثابتقدم ماندم!
2 پاسخ به “چگونه با محل كارمان خداحافظي كنيم؟”
عاااااااااااااالی! این را یک پست مهمان کن بگذاریم در گزارهها 🙂
سلام
از تجربیات خودم موارد ذیل رو هم به فرمایشات شما اضافه می کنم:
1- قبل از قطع همکاری اطمینان حاصل کنید تمام حقوق، مزایا و مطالبات شما در سوابق مالی و اداری شرکت ثبت شده باشه
2 – حتما مطمئن شوید که کلیه اسناد مالی و حقوقی که ردی از شما در آن هست مختومه شده و به سرانجام رسیده شده است.
3- کارها رو کامل به نفرات جایگزین خود تحویل داده و حتما موارد را با تائید مقامات سازمان صورتجلسه کنید
4- حتما از مدارک و پرونده هائی که حس می کنید در آینده می تونه سوال برانگیز باشه یک کپی تهیه کنید و سوابقش رو داشته باشید (دیدم آدمهائی حتی بعد از 10-12 سال مورد سوال واقع شدند)
5- آمادگی ذهنی و روحی رو داشته باشید که همیشه مقصر بخشی از کاستی های موجود در شرکت قبلی خواهید بود. همانطور که خودتون بعضی وقت ها تمام تقصیرات رو متوجه فرد قبلی می کنید بدیهی است که الان شما مستعد نفر قبلی شدن هستید.